Melted beads

Igår pratade vi pärlor, alla typer av pärlor. Idag pysslar vi med pärlor – en härlig sorts pärlor. Nytt på marknaden är nämligen pärlplattepärlor med ränder! De är så fina och helt perfekta att smälta och göra armband av. Ni kanske redan har sett dem? Tydligen är de så populära att de för tillfället är slut hos leverantören. Men misströsta inte – de kommer tillbaka och då kan vin göra så här:

Melted beads2Ni behöver pärlplattepärlor med ränder och elastisk tråd. Ni behöver också tillgång till en ugn, bakplåtspapper och en plåt.

Melted beads3

Sätt ugnen på 200 °C. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och ställ sedan upp pärlorna på högkant på plåten. Lämna lite plats mellan pärlorna, står de för nära varandra kan de smälta ihop. Sätt plåten i ugnen i ca 2-4 minuter. Håll koll på plåten hela tiden. Pärlorna är klara när de är platta. Visst är det fina! Det blir som en helt annan pärla.

Melted beads4

Så fort pärlorna har svalat är det dags att göra armband!

Melted beads6Melted beads5

Klart! Vi har nu en hel hög nya, snygga armband. De blir ett fint tillägg till de armband vi redan gjort och regelbundet bär. Vill ni se våra tidigare inlägg om smälta pärlor hittar ni dem här, här och här.

Melted beads7

Hoppas att ni också får lust att smälta pärlor. Trevlig helg!

The post Vackra armband av smälta pärlor appeared first on Pysselbolaget – Enkla roliga pyssel för barn och vuxna.

©
Related Post