Såg ni vårt inlägg om tejp i förra veckan? Om inte så hittar ni det här. En av de tejptyper vi gillar bäst är washitejp. Precis som med vackra papper går det knappt att få nog av dessa ursnygga tejprullar. Idag använder vi tejpen till att pigga upp ett gäng trista blyertspennor. Häng med!

Ni behöver blyertspennor, våra kommer från TGR. Ni behöver också washitejp, decoupagelack och en pensel.

Vi tejpar pennorna på längden. Om ni läst vårt inlägg om tejp vet ni att washitejp funkar ungefär som maskeringstejp. Den sitter alltså inte stenhårt utan går lätt att flytta om den hamnat fel. Vi lackar sedan pennorna för att tejpen ska sitta fast.

Jag har sett flera pyssliga inlägg på bloggar som hävdar att man inte behöver lacka, utan bara tejpa, men jag tycker att tejpen släpper när man använder pennorna. Vi tar det säkra över det osäkra och lackar!

Ja, hm, instruktionerna till det här pysslet blir väldigt enkla. Tejpa, lacka, klart!

Man får fortfarande vara lite försiktig när man vässar pennorna. Tejpen kan vecka sig lite i pennvässaren men går att jämna till med en liten sax.

Vi är så glada för våra nya washitejpade pennor! De matchar också fint ihop med de anteckningsböcker vi gjorde förra veckan. Instruktioner till dem hittar ni här.

The post Skolstart – Washitejpade pennor appeared first on Pysselbolaget.

©
Related Post