Japp, då var det dags för årets skolstartpyssel. Härligt, eller hur! För mig har skolstart alltid inneburit nya pennor, nya sudd och nya anteckningsböcker. Jag kommer ihåg att jag som barn spenderade många långa stunder i vår lokala bokhandel, hukandes över de nya fina skolstartsprylarna. Idag designar vi vårt eget material inför skolstart. Först ut är ett gäng enkla och billiga anteckningsböcker, som ska dekorera på olika sätt. 

Billiga och prisvärda anteckningsböcker är lätt att få tag i. Vi har köpt våra på Muji, Lagerhaus och Åhlens. Liknande finns på till exempel Granit och Make & Create.

Det andra materialen vi använt har vi haft hemma. Det är bitar av tapet, garnsnuttar och småbitar av mossgummi. Kanske har ni också massa bra material hemma. Kika i lådor och korgar. Bra material att använda kan vara färgglada sidor ur fina magasin, presentpappersbitar, gamla klistermärken, bokmärken – med lite fantasi går det mesta att använda!

De första två böckerna får dekor av mossgummi. Mossgummi är ett roligt material och lätt att klippa i. Vi klipper ögonlock och pussmun och klistrar på var sin bok.

Klart!

De svarta böckerna vill vi brodera på. Att brodera i papper är inte svårt, men man måste vara lätt på handen så att man inte drar sönder pappret. Ett bra råd är också att hålla broderiet enkelt. Ju fler hål ni måste göra i pappret, desto större är risken att pappret går sönder.

Vi ritar först ut ett mönster på ett rutat papper och gör sedan hål med en tjock vass nål i boken. Är det svårt att hålla pappret still på boken går det bra tt fästa den med en bit maskeringstejp. Sen är det bara att börja brodera!

Klart!

Till sist täcker vi de lite tråkigt naturfärgade anteckningsböckerna i bitar av tapeten Coco Tiger från Studio Lisa Bengtsson och marmorerad dekorplast. Freja gör också en diamant av en bit rosa dekorplast.

Klart!

Vi är rustade för skolstart. Förhoppningsvis räcker våra dekorerade anteckningsböcker hela hösten. Eller kanske det är bra om de tar slut – då får vi göra fler! Härlig första skolmånad önskar vi er.

The post Skolstart – dekorera egna anteckningsböcker! appeared first on Pysselbolaget.

©
Related Post